Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blog

Érdekességek a gasztronómia világából,  ismeretterjesztő cikkek alapanyagokról/ reform élelmiszerekről és gyártókról a Diéta Oázis webáruház oldalán.

Hogyan készíts tökéletes ganache-t?

Hogyan készíts tökéletes ganache-t?

2021. 07. 23. 08:28:26 Zsuzsi

Mit tudhatunk a csokiganache-ról? Hogyan készíthetünk igazán finom, roppanós bevonatot süteményeinkre? De mielőtt erre rátérnénk, érdemes körbejárni, hogy egyáltalán mi a csokoládé? Hogyan készül, s mi fán terem? Milyen utat jár be a szüreteléstől az asztalunkig a kakaóbabból lett élvezeti termék, a csokoládé?

Érdekességek a kollagénről

Érdekességek a kollagénről

2021. 07. 16. 11:12:18 Zsuzsi

Ma már egyre több termékbe kerül kollagén, legyen szó élelmiszerről, táplálék-kiegészítőről vagy éppen kozmetikai termékekről. Ráadásul ma már vegán kollagén is kapható!

De mi is az a kollagén? Mire jó? Mit lehet tudni róla?

Mit kell rólad tudni, poliol?

Mit kell rólad tudni, poliol?

2021. 07. 08. 11:52:00 Zsuzsi

Azok, akik inzulinrezisztenciával, cukorbetegséggel élnek vagy egy egészségesebb, tudatosabb életmód mellett döntöttek sokszor találkozhatnak a termékek tápanyagértékeit tartalmazó táblázatban a poliolok elnevezéssel. A Magyar Élelmiszerkönyv külön szabályozza, hogy a poliolok mennyiségét a szénhidrátok alatt kötelező feltüntetni, így sokszor riadalmat okoz azok számára, akiknek fontos az étkezések során a szénhidrát számolása.

Szafi étcsokoládés muffinja avagy kókuszos mámor 25 perc alatt

Szafi étcsokoládés muffinja avagy kókuszos mámor 25 perc alatt

2021. 06. 29. 09:57:29 Zsuzsi

Előző cikkünkben górcső alá vettük a Szafi Free termékcsalád karamellás zabpudingját, melynek sikerén felbuzdulva most a Reform étcsokoládés muffinja került terítékre. Nagy reményt fűztem ehhez a desszerthez, hiszen a reform termékcsalád tagjairól csupa jót, dicséretet hallani az azt kipróbálóktól, rendszeres fogyasztóktól.

Karamellás –álom- zabpuding Szafitól

Karamellás –álom- zabpuding Szafitól

2021. 06. 17. 13:47:00 Zsuzsi

Alapvetően a cukormentes étkezésem egyik legnagyobb fekete lyuka a karamell. Ugyanis azt már gyerekkoromban megtanultam, hogy a karamell fő alapanyaga a kristálycukor. Hozzáadott cukormentes életem bátor kezdeményezései közé sorolom, mikor megpróbáltam édesítőszerből karamellt készíteni. Talán írnom sem kellene, hogy a cukoralkoholokból hosszas kevergetés-főzés és kérlelés után sem lesz karamell. 

Természetesen ezt, ugyan szomorúan, de tudomásul véve, mindig megcsillan a szemem, ha cukormentes karamellás édesség tűnik fel a piacon.

Így történt annak idején a Szafi Free karamellás zabpudinggal is. Nem volt mit tenni, hiszen Ti is ismeritek a mondást:

„A puding próbája, az evés!”- ez esetben szó szerint.

Az oldal tetejére